Тема: Як я навчилася готувати соковиту курку в духовці
Довгий час я не наважувалася запікати цілу курку. Мені думалося, що без досвіду не впоратися: то м'ясо вийде сухим, то шкірка підгорить, то всередині буде сирим. Я готувала тільки шматочки на сковорідці — звичніше та спокійніше.
Доля внесла свої корективи, коли до нас несподівано завітали гості, а в холодильнику знайшлася тільки одна ціла курка. Терміново пригадувала рекомендації, які десь бачила в кулінарних програмах. Я відкрила десятки сайтів із рецептами, запам'ятала оптимальний час і температуру, чим приправити для соковитості, і як не прогаяти момент готовності.
Найбільше я хвилювалася, чи вдасться зберегти соковитість. Але коли відкрила духовку й побачила ту саму з золотистим кольором, усвідомила — я змогла! Вона була бездоганною зсередини, рум'яною з усіх боків і надзвичайно апетитною. Гості були в захваті, а я нарешті повірила у свої сили.
До речі, на сайті https://yamamashka.khmelnytskyi.ua/ я помітила чимало оригінальних варіантів для маринаду та подачі. На сьогодні курка в духовці — те, що я готую найчастіше, яку я частую гостей і балую домашніх. І головний плюс, що більша частина роботи відбувається сама собою, поки духовка робить свою справу.