Тема: Історія про те, як я опанувала яловичий бульйон
Колись я вважала, що зробити смачний бульйон дуже складно. Мої експерименти як правило перетворювалися на каламутну рідину з сумнівним ароматом, а м'ясо було сухим і твердим. Тому я обмежувалася швидкими розчинними супами, хоча у душі прагнула про ту саму ароматну, золотаву та прозору страву, яку пропонують у рестораціях.
Ситуація кардинально змінилася, одного разу я натрапила в інтернеті на сайт https://masterdoma.vinnytsia.ua/. Ресурс вражав різноманіттям рецептів! Вивчаючи різноманітні рецепти, я натрапила на той самий — «Яловичий бульйон з овочевими галушками». Щоправда я відмовилася від експериментів із галушками, базова основа став для мене кулінарною істиною.
Процес приготування виглядав так:
1. Як було зазначено з [я придбала яловичину на кістці — мені порадили взяти голяшку. Залила її холодною водою, так, щоб рідина повністю покривала шматок.
2. Довела воду до кипіння на сильному вогні. Обов'язково слід — зняла весь шум, що утворився. Раніше я цього не робила, і юшка завжди була мутною.
3. Зменшила вогонь до мінімуму, так, щоб поверхня лише зрідка хвилювалася. Додала цілу цибулину, моркву, запашний лавровий лист, духмяний перець і сіль. Варилося це все близько трьох годин, під кришкою.
4. Перелила зварене через друшляк або сито. Він виявився кришталево чистим, з насиченим янтарним забарвленням і неймовірним духом, від якого вся оселя наповнилася теплом.
Відтоді я часто повертаюся до цього рецепту. Це ідеальна основа для моїх улюблених супів, або ж самодостатньою стравою, яку я сервірую з рубаною зеленню та сухариками. І кожного разу, коли зачерпую ложку з готового бульйону, я згадую портал, завдяки якому я пізнала магію справжнього кухарського мистецтва.